Hij was de langstzittende monarch ter wereld: de Thaise koning Bhumibol. Voor veel Thai gold Bhumibol als de enige stabiele factor in dit politiek onrustige land. 70 jaar lang zat hij op de troon, vele generaties groeiden met hem op. De koning werd aanbeden als een halfgod. Zijn overlijden op 13 oktober 2016 dompelde het land dan ook in diepe rouw.

Wij deden voor verschillende media verslag van de gebeurtenissen rondom zijn overlijden. De grootste uitdaging was daarbij de lèse-majesté, de strenge Thaise wet op majesteitsschennis. Af en toe waren we bang om iets verkeerds te zeggen, maar toch zetten we door. Het leverde verhalen op voor het Algemeen Dagblad, De Standaard, de VRT (Belgische radio 1), het programma De Ochtend van de KRO-NCRV op Radio 1 en BNR Nieuwsradio.

Een paar verhalen uit onze koker:

De Standaard

KRO-NCRV – De Ochtend

BNR Nieuwsradio

 

Thaise bevolking neemt het rouwen bloedserieus

Algemeen Dagblad